Breda maakt zich op voor de Wings For Live World Run

Foto: World of Wings Life Run

Met nog maar twee dagen te gaan, maakt Breda zich op voor de tweede editie van de Wings For Life World Run. De organisatie heeft Breda aangewezen als Nederlandse ‘gastheer’ voor dit wereldwijde evenement. De online inschrijving is gesloten, maar je kunt nog altijd als supporter langs de kant gaan staan en de renners aanmoedigingen.

De Wings for Live World Run is een wereldwijd hardloopevenement, waaraan iedereen vanaf zes jaar kan deelnemen. Zondag om 11 uur UTC (13 uur plaatselijke tijd) wordt op meer dan 35 locaties, verspreid over zes continenten, het startschot gegeven. Hoe ver iemand loopt, is vooraf moeilijk te zeggen. Er is namelijk een storende factor tijdens de race en dat is de ‘Catcher Car’.

Rijdende finishlijn
De Catcher Car is een soort van volgwagen die fungeert als finishlijn. Een half uur nadat de laatste renner is vertrokken, zet de Catcher Car de achtervolging in. De wagen vertrekt met 15 kilometer per uur en gaat daarna steeds sneller rijden. De auto is uitgerust met sensoren. Zodra de auto je chip registreert, ben je af en moet je stoppen met rennen. De wereldwijde winnaar is diegene die als laatste door de auto wordt ingehaald.

Ook het Bredase Sprint verschijnt zondag aan de start. Twee van hun leden zijn wheelers met een dwarslaesie, dus niet meedoen was geen optie.

35.000 renners
Tijdens de eerste Wings For Life World Run liepen 35.000 mensen mee. De wereldwijde winnaar was de Ethiopier Lemawork Ketema. Hij deed mee aan de run in Australië en legde 78,57 kilometer af in ruim vijf uur. Hij is van plan dit jaar verder te komen. Overigens was de allerlaatste vrouw die door de auto werd ingehaald de Nederlandse Linda van Vliet. Zij liep ruim 31 kilometer.

Met de run haalt de organisatie geld op voor de Wings of Life Spinal Cord Research Foundation. De stichting financiert onderzoek naar de genezing van een dwarslaesie over de hele wereld.

Live volgen
Meer informatie over de Wings For Life World Run in Breda is te vinden op http://www.wingsforlifeworldrun.com/nl/nl/breda/. Loop je zelf niet mee maar wil je graag op de hoogte blijven van de race, kijk dan zondag op www.wingsforlifeworldrun.com. De race wordt de hele dag live uitgezonden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden