Gasthuyspoort ook echt de poort naar de binnenstad

vlaszak

BREDA – Gasthuyspoort is niet alleen een plaats waar in het hartje van de Bredase binnenstad prachtig gewoond kan worden. Het transformatieproject biedt straks ook letterlijk een poort naar de Bredase binnenstad.

Want wie vanaf de parkeerplaats Vlaszak komt, ziet sinds enige weken hoe de wandelroute naar de Veemarktstraat wordt: namelijk gewoon rechtdoor.

In het verleden moesten bezoekers die hun auto geparkeerd hadden eerst een stukje naar rechts en dan door een weggestopt donker gangetje richting Veemarktstraat. Dat wordt anders. De bouwers van de Gasthuyspoort hebben een grote open doorgang gecreëerd door een deel van de panden te slopen, zoals te zien is. Ook de tijdelijke bestrating in de middenberm leidt de bezoekers naar het winkelhart. De straat krijgt nog een totale aanpak, omdat ook de toegang tot de parkeergarage onder het complex nog gerealiseerd gaat worden.

Winkelend publiek kan na voltooiing van de bouw via een binnentuin – de Wijngaardhof – richting de Veemarktstraat. De passage tussen Vlaszak en Veemarktstraat krijgt als naam de Groene Poort. In totaal moeten hier zo’n 1500 vierkante meter aan winkels en horeca verschijnen. Twee horecazaken, drie stadswinkels en één stadssupermarkt moeten hier een plek krijgen.

Het is de bedoeling dat alle winkels en horecazaken hebben een link met fairtrade, biologische en/of streekgebonden producten. De Pasta Kantine en bakkerij Vromans hebben zich al vastgelegd.

Meer informatie

Het bericht Gasthuyspoort ook echt de poort naar de binnenstad verscheen eerst op Breda Woont.

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden