Bredase ondernemers laten zien dat het anders kan

Foto: Dazure

De Bredase volmacht Dazure (GoedIdee.nl) is werkzaam in de financiële dienstverlening. Dazure wordt gerund door de ondernemers Odette Bakker en Indra Frishert. Aankomende zondag om 10.30 zijn ze te zien in het RTL 7 programma Ondernemen doen we Zo. Reden voor ons om de dames een paar vragen te stellen.

Wat doet jullie bedrijf precies?
Odette: Met het idee ‘het moet ook anders kunnen’ zijn we 6 jaar geleden begonnen als financiële productontwikkelaar met een klein team en grote plannen. We lanceerden als eerste onze GoedIdee nabestaandenverzekering en vielen daarmee meteen in de prijzen. Dat motiveerde ons om meer producten te ontwikkelen en ons team te laten groeien. Wij vinden dat je geen genoegen moet nemen met hoe de dingen zijn. Wij geloven dat het altijd beter kan. Inmiddels hebben we zo’n tien verschillende verzekeringen in volmacht op de markt gebracht met onze in eigen huis ontwikkelde softwarestraat

Waarmee kunnen we jullie het beste vergelijken, een bank of een verzekeraar?
Indra: Het klinkt eigenwijs, maar eigenlijk zijn we niet zo goed te vergelijken. Wij zijn 1 van de weinige leven volmachten in Nederland. Daarnaast is onze aanpak compleet anders dan van de reguliere volmacht bedrijven. Wij bepalen zelf hoe onze producten eruit zien en wat de ‘inkoop’prijs is van een product. Met deze ideeën gaan onze productontwikkelaars aan de slag en gaan we in gesprek met (her)verzekeraars. Daarna zetten we het product geheel zelfstandig weg via financieel adviseurs en vergelijking sites. We hebben niet echt een marketingbudget en moeten het hebben van free publicity, mond op mond reclame dus. Inmiddels kunnen we ons meten met de grote verzekeraars in de markt.

Het bedrijf wordt gerunt door twee vrouwen. Is dat uitzonderlijk?
Odette: In de financiële dienstverlening werken hoofdzakelijk mannen. Vrouwen en zeker vrouwen in een hogere functie zijn echt een uitzondering. Onbegrijpelijk, want juist de combinatie van mannen, in dit geval wijze oude(re) mannen met heel veel ervaring. En vrouwen met een andere kijk, (nog) meer empathie en het vermogen om echt samen te werken is een super combi. Die combinatie zorgt ervoor dat er zelfs tijdens een financiële crisis je bedrijf kunt laten groeien zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen.

Wat voor service biedt jullie bedrijf?
Odette: Wij werken geheel digitaal, en proberen altijd mee te denken en ons vooral niets aan te trekken van alle ‘kleine lettertjes’ die er zouden moeten zijn. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden is ons credo.

Maar leveren jullie niet rechtstreeks aan de consument?
Indra: Nee wij werken enkel samen met financieel adviseurs maar daarmee indirect dus ook de consumenten. Wij bieden ons product niet rechtstreeks aan, en hebben er bewust voor gekozen om dit via het intermediaire kanaal te doen, dan wel samen te werken met partijen zoals independer.nl en de consumentenbond. Wij geloven in de toegevoegde waarde van intermediairs waar mij mee samenwerken. Zo kunnen wij ons bezig houden met waar wij goed in zijn en dat is het ontwikkelen van kwalitatieve hoogstaande financiële producten.

Waarom moeten bedrijven of consumenten juist jullie inschakelen?
Indra: We hebben als doel gehad om financiële producten te maken die passen bij de huidige tijd. Eerlijke producten die we ook zouden aanbieden aan onze zussen, broers, vaders en tantes. Producten die zich richten op de lange termijn relatie. En flexibel genoeg zijn om mee te gaan in toekomstige ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is de GoedIdee nabestaandenvoorziening, deze verzekering heeft 2 unieke eigenschappen. Deze overlijdensrisicoverzekering (ORV) verlaagt namelijk de premie voor nieuwe, maar ook voor bestaande klanten, dit is uniek. En als je besluit dat je de verzekering niet meer nodig hebt kun je ieder moment stoppen en krijg je ook nog, je eventueel teveel betaalde premie, terug. En aangezien de gemiddelde ORV tussen de 7 en 9 jaar loopt (ipv 30 jaar) vanwege omstandigheden zoals een scheiding, een erfenis of de verkoop van je woning, kan dit je wel 3000 euro opleveren die je bij een andere verzekeraar gewoon kwijt bent! En dat vinden wij dus niet van deze tijd!

Voor meer informatie, ga je naar de website van GoedIdee.nl of naar Ondernemen doe we Zo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden