Dorcas zoekt vrijwilligers in Breda

Foto: Dorcas

Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer, en komt in actie voor de allerarmsten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het werk van Dorcas zou onmogelijk zijn zonder de steun van onze enthousiaste vrijwilligers.

Dankzij hun toegewijde inzet kan Dorcas bijvoorbeeld in Kenia waterpompen aanleggen, in Ethiopië huizen bouwen, in Oekraïne gezondheidszorg bieden en in Albanië landbouwtrainingen geven. Voor de regio West-Brabant is Dorcas op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Dorcas Voedselactie

Bij Dorcas kunnen vrijwilligers zich op allerlei manieren inzetten voor de allerarmsten. Een van de bekendste landelijke acties van Dorcas is de Dorcas Voedselactie. Dit jaar vindt deze actie plaats van 1 tot en met 8 november. Om deze actie tot een succes te maken zijn we dringend op zoek naar enthousiaste mensen uit het hele land die tijdens de actieperiode een paar uur willen meehelpen in een van de deelnemende supermarkten. De vrijwilligers werken in teams en zorgen er niet alleen voor dat er duizenden arme mensen en vluchtelingen in bijvoorbeeld Syrië een voedselpakket krijgen, ze maken van de actiedag samen ook een gezellige dag.

Depothouders

Dorcas is ook op zoek naar nieuwe kledinginzamelpunten in West-Brabant. Dorcas heeft in Nederland al ongeveer 170 inzameldepots, maar nog niet in deze regio. Bij de depots kunnen kleding en eventueel andere hulpgoederen worden ingeleverd. Dorca-depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen. In eerste instantie is Dorcas op zoek naar depotruimte voor de inzameling van kleding, schoenen en huishoudtextiel. Een depot beheren is meer dan alleen maar spullen aanpakken – door ontmoetingen met de brengers van de goederen ontstaan er vaak waardevolle contacten.

Assistent-regiocoördinatoren

Voor het ondersteunen van vrijwilligers en werkgroepen in de regio West-Brabant is Dorcas op zoek naar enthousiaste assistent-regiocoördinatoren. Hiervoor zoekt Dorcas mensen met organisatietalent, die een passie hebben voor het organiseren van allerlei activiteiten. Assistent-coördinatoren ontmoeten veel nieuwe mensen doordat ze de contacten onderhouden met de vrijwilligers en met het hoofdkantoor in Andijk.

Dorcas: Hulp & Ontwikkeling

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Op de website www.dorcas.nl/vacatures staan nog meer vrijwilligersvacatures. Geïnteresseerde mensen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Patrick Halters, assistent-regiocoördinator van Dorcas, via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden