Veroordeelde oplichter moet dikke vier ton neertellen

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Een voormalig verzekeringstussenpersoon, die is veroordeeld voor grootschalige fraude, zal € 417.891 van zijn crimineel verdiende geld moeten afstaan. De 59-jarige man uit het Zeeuwse ’s Heer Arendskerke heeft naast deze boete eerder ook al een celstraf van twee jaar gekregen. Dat schrijft de PZC.

Luxe levensstandaard
De man was enorm verslingerd aan zijn luxe levensstijl. Dus toen het slechter ging met zijn bedrijf Mundia Adviesgroep bv probeerde hij deze levensstandaard krampachtig vast te houden. Dit deed hij door documenten te vervalsen, polissen te laten uitbetalen en het geld op zijn eigen rekening te laten storten. Ook zette hij een soort piramidespel op. Helaas voor de gedupeerden verdween het geld in de zakken van hun tussenpersoon. De slachtoffers bleven met hoge hypotheken zitten, die ze op zijn advies hadden afgesloten. Ook bleken ze in bezit te zijn van niet-bestaande verzekeringen.

Leven als een zonnekoning
De 59-jarige nam het goed van zijn crimineel verdiende geld. Hij leefde als een zonnekoning in zijn luxe woning met fitnessruimte. Ook reed hij in een dure auto en maakte kostbare reizen. Bovendien trakteerde hij zijn familie op allerlei luxe cadeaus.

Zwendel van enorme omvang
De oplichting kwam aan het licht toen een cliënt van Aegon een polis wilde afkopen. Toen bleek dat het geld al lang was uitgekeerd. Daarop startte het bedrijf een onderzoek. De politie nam de administratie in beslag en kwam toen achter de enorme omvang van de zwendel.

Bron foto: Emilian Robert Vicol/Flickr.com, CC BY 2.0.

The post Veroordeelde oplichter moet dikke vier ton neertellen appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden