Fraudeur taxibedrijven in voorlopige hechtenis

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Een man uit Zoetermeer is in voorlopige hechtenis gesteld omdat hij ervan wordt verdacht grootschalig te hebben gefraudeerd. Terwijl hij een uitkering had, runde hij verschillende taxibedrijven. De bestuurders van de auto’s hadden zelf ook een uitkering. Waarschijnlijk maakte de Zoetermeerder veelvuldig gebruik van katvangers.

Dat meldt Taxi Pro, een vakblad voor de taxibranche. De man zit vast na onderzoek door de Inspectie SZW. Hij wordt verdacht van stelselmatig plegen van valsheid in geschrift, het niet of onjuist doen van aangiften loonbelasting, overtreding van de wet personenvervoer en het witwassen van verdiende gelden. De man werd op 24 juni aangehouden in Duitsland, op verzoek van het Functioneel Parket. Op 14 augustus is hij overgeleverd.

De chauffeurs die een uitkering hadden moesten een deel van de inkomsten afdragen aan de eigenaar van het taxibedrijf. Waarschijnlijk is er gesjoemeld met de rittenregistratie en de kilometerstand van de auto’s. Bij het doorzoeken van een bedrijfspand in Den Haag heeft de Inspectie SZW de administratie en zes taxivoertuigen in beslag genomen.

Bron foto: Amsterdam New York/Flickr.com, CC0 1.0

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden