Satelliet Meubelen uit Breda neemt deel aan World Expo Milaan

Iedere wereldbewoner heeft recht op gezond, veilig en voldoende voedsel, en daarom is het thema van de World Expo 2015 in Milaan Feeding the planet, energy for life. Een thema dat Satelliet uit Breda op het lijf is geschreven, aangezien het zich onderscheidt op het gebied van gastvrijheid in de breedste zin van het woord.

In een vrolijk, festivalachtig paviljoen zal Satelliet zich samen met andere innovators uit het Nederlandse bedrijfsleven zich presenteren onder het thema Share Grow Live, dat naadloos aansluit op het onderwerp van de World Expo in Milaan. De World Expo wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt miljoenen bezoekers. Nederland is één van de 144 deelnemende landen en verwacht dagelijks zo’n 15.000 bezoekers in het Dutch Paviljoen te ontvangen.

Nederland is een wereldspeler op het gebied van voedselproductie, distributie en innovatie. Tijdens de World Expo in Milaan wordt in het Nederlandse paviljoen deze kennis met de rest van de wereld gedeeld. Het thema van de Nederlandse delegatie is Share, Grow, Live, een thema dat zeer goed aansluit op het alomvattende thema. Satelliet Meubelen is één van de deelnemende bedrijven. Algemeen directeur, Christan Brouwers, besloot tot deelname omdat Nederlands meubeldesign niet mag ontbreken in dit Hollands initiatief. Het Bredase bedrijf presenteert zichzelf door middel van een diversiteit aan meubelen die allen gastvrijheid uitstralen.

Kleurrijk paviljoen

Het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2015 ligt centraal gelegen op het terrein en opgebouwd als een zomers festival met verschillende gekleurde tenten, zitplekken en foodtrucks waar vermaak en serieuze onderwerpen op een unieke manier gecombineerd worden. Het paviljoen is een open ruimte met geen in- en uitgang waardoor iedereen het paviljoen zonder wachtrijen kan bezoeken. In verschillende festivaltenten en in een gebouw in de vorm van een kas laat Nederland zien waarom het wereldleider is in veel agrarische en agro-industriële sectoren. Bovendien wordt uitgelegd hoe ons land omgaat met vraagstukken als voedselveiligheid, ecosystemen, biodiversiteit, dierenwelzijn, genetische modificatie en de toepassing van nanotechnologie. Er zijn demonstraties, steeds wisselende tentoonstellingen en discussiebijeenkomsten over spraakmakende onderwerpen. En natuurlijk valt er een heleboel te proeven, zowel nieuwe uitvindingen als Hollandse lekkernijen in de foodtrucks. Dankzij een eigenzinnige benadering van het thema en de inrichting van het paviljoen zal Nederland zeker opvallen tussen de andere landen.

World Expo Milan 2015

Wereldtentoonstellingen stammen uit de negentiende eeuw en zijn bedoeld als zakelijk platform. De meest bekende wereldtentoonstelling is de World Expo, een internationaal business to business platform waar landen, organisaties, overheden en bedrijven zichzelf presenteren. De World Expo wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Milaan. Het thema voor deze 34e wereldtentoonstelling is Feeding the planet, energy for life. Dit omvat technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit en hoe deze elementen zich verhouden tot eten en diëten. Het is de eerste keer dat de Nederlandse inzending tot stand is gekomen door een Publiek Private Samenwerking. Hiervoor is de Stichting World Expo Milaan 2015 opgezet die de Nederlandse inzending in goede banen leidt. Deze stichting wordt gesteund door de rijksoverheid, gemeenten en diverse andere regionale en lokale overheden, VNO-NCW, MKB Nederland en Europe Council – de Europa divisie van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) – en tientallen bedrijven en instellingen. Stichting World Expo Milaan gaat relevante en interessante kennis bij bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden mobiliseren en partnerschappen opzetten. De stichting werkt nauw samen met partnerbedrijven en -organisaties die tijdsblokken en thematische activiteiten tegen betaling kunnen invullen.

Meer informatie: World Expo Milaan 2015 en Satelliet Meubelen

Satelliet

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden