FitFoodFun-Factor bus’ bezoekt basisschool NBS Dirk van Veen

Op vrijdag 22 mei aanstaande brengt de ‘FitFoodFun-Factor bus’ van Lidl een bezoek aan basisschool NBS Dirk van Veen in Breda. Bijna honderd leerlingen van deze basisschool krijgen in de tot kookstudio omgetoverde schoolbus een gratis workshop ‘gezond trakteren’.

FitFoodFun-Factor is een samenwerkingsproject van de Hartstichting, het Voedingscentrum en Lidl Nederland. De thema’s ‘gezond eten’ en ‘voldoende bewegen’ op basisscholen in Nederland staan hier centraal. Het samenwerkingsverband is tot stand gekomen om het groeiende probleem van overgewicht bij kinderen terug te dringen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat slechts 4% van de kinderen tussen de 8 en 12 jaar groente of fruit trakteert.

Onder professionele begeleiding leren de kinderen in de bus gezonde én lekkere traktaties maken, zoals groentefrietjes of een fruitcactus. Ook is er buiten het ‘Ren je rot spel’ waarbij de leerlingen door middel van vragen spelenderwijs meer leren over gezonde voeding en het belang van bewegen. Aan het einde van de workshop wordt het ‘gezond trakteren’-certificaat uitgereikt.

Inmiddels hebben ruim 31.000 kinderen van ruim 450 scholen in Nederland deelgenomen aan de FitFoodFun-Factor. “Met dit project laten we kinderen zien dat gezond trakteren ook heel leuk en lekker kan zijn. Op deze manier draagt Lidl bij aan een gezondere jeugd en dat vinden wij erg belangrijk”, aldus Séverine van Tuyll van Serooskerken namens Lidl Nederland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden