Kledinginzameling in Breda voor vluchtelingen

Foto: Rode Kruis

Op televisie werd door RTL Late Night uitvoerig stilgestaan bij de activiteiten van het Rode Kruis voor de vluchtelingen die nu ook in grotere getalen in Nederland aan zullen komen.

Een van de acties is dat in 5 afdelingen (dicht gelegen tegen opvangcentra van het COA), te weten Goes, Apeldoorn, Tilburg, Ter Apel en Roermond zogenaamde Welkom Winkels geopend zijn of zullen worden. In die winkels kunnen de vluchtelingen spullen krijgen die voor hun levensonderhoud noodzakelijk zijn. Zo wordt de bevolking opgeroepen om kleding en andere spullen bij die Winkels af te leveren. Rode Kruis vrijwilligers zullen dat vervolgens sorteren en datgene wat de vluchtelingen nodig hebben zal aan hun ter beschikking gesteld worden. Bij de winkels zijn extra kledingcontainers geplaatst.

In Breda heeft kledingcontainer Sympany aangegeven om gedurende de maand september 2015 op alle ingeleverde kleding een extra donatie aan de actie voor de vluchtelingen te geven van maar liefst € 0,08 per kilo. Sympany zal deze extra uitkering rechtstreeks aan de actie overmaken.

Heeft u ook kleding, schoenen of beddengoed? Breng deze dan naar de Hoge Steenweg 19 in Breda. Bij het Rode Kruis gebouw staan twee containers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen