‘Syrische koper’ benadert huizenverkopers op Speurders.nl

Foto: Fraudehelpdesk.nl

In de bonte verhalen die oplichters verzinnen om geld te stelen, speelt inmiddels de dramatische oorlog in Syrië ook een rol. Momenteel worden huizenverkopers op Speurders.nl benaderd door iemand die zich voordoet als Syrische vrouw. In zeer gebrekkig Nederlands stuurt ‘Dr. Mevr. Amatullah Jameh’ een uitgebreide mail over een grote erfenis naar de huizenverkopers. Verwijder het bericht, want de afzender is voornemens u op te lichten.

Groot vermogen
Het gaat hier om een typische poging zogeheten Nigeriaanse fraude of voorschotfraude te plegen. De afzender hangt een treurig verhaal op, waarbij een grote erfenis vaak een rol speelt. In dit geval zou de vrouw 7,2 miljoen dollar krijgen omdat haar man is overleden, de ‘majoor generaal Jameh Jameh’. Dat laatste is overigens ook op feiten gebaseerd.

Ze heeft echter uw hulp nodig om het geld naar het buitenland te krijgen. Militaire blokkades verhinderen dit. En ook zouden VN-sancties tegen Syrië een banktransactie onmogelijk maken. In ruil voor uw hulp krijgt u 20 procent van dit bedrag.

Vertrouwen winnen
De oplichters doen hun best om uw vertrouwen te winnen. Deze mevrouw Jameh beweert nu dat ze goede contacten heeft bij de Europese Commissie en het Rode Kruis. Om extra sympathiek over te komen schrijft ze bovendien dat ze een deel van het geld in Nederland wil investeren.

Ze vragen u om geld
Als de oplichters het vertrouwen hebben gewonnen van hun slachtoffers beginnen ze vaak te vragen om kleine bedragen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er onverwachte juridische kosten opduiken. Uiteindelijk zullen ze om steeds grotere bedragen vragen en natuurlijk ziet u nooit iets van ‘uw’ aandeel van het beloofde vermogen.

Heeft u ook zo’n mail ontvangen of heeft u andere vragen over fraude? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 088 – 7867372.

Bron foto: Freedom House/Flickr.com, CC BY 2.0.

The post ‘Syrische koper’ benadert huizenverkopers op Speurders.nl appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden