Weerbericht: kortstondig nazomerweer

Foto: Public Domain

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig en vrij warm septemberweer. De zon moet in de noordoostelijke delen van het land wel meer bewolking naast zich dulden en in de middag kan een enkele bui ontstaan. Zaterdag begint de dag nog veelbelovend, maar in de middag en avond beëindigen regen- en onweersbuien de korte periode met nazomerweer.

Er zijn op de meeste plaatsen opnieuw flinke zonnige perioden. Over de noordoostelijke delen van het land trekt echter meer bewolking en is ’s middags en begin van de avond kans op een enkele bui. Er staat een zwakke tot matige oostenwind en het wordt 19 graden in het noorden tot lokaal 22 in het zuiden.

Einde nazomerweer

Zaterdag wordt de korte nazomerse periode beëindigt. De dag begint nog droog met zonnige perioden, maar al in de ochtend breiden wolkenvelden vanuit het zuidwesten uit over het land. Het wordt warm met maxima rond een graad of 21 en er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind.

In de middag volgt een gebied met regen- en onweersbuien. Sommige buien pakken stevig uit met veel regen, hagel en windstoten. Het noordoosten krijgt waarschijnlijk pas in de avond met de buien te maken.

Zondag overdag is de kans op buien tijdelijk kleiner, maar vooral het oosten en zuidoosten blijven gevoelig voor een enkele bui. Wolkenvelden en enkele zonnige momenten wisselen elkaar af. Het wordt 19-21 graden. In de avond trekken vanuit het zuiden opnieuw regen- en onweersbuien over het land.

Herfst

Na het weekend veroorzaakt een depressie herfstachtige condities. Van tijd tot tijd trekken regenzones of buien over het land en de zon laat zich slechts af en toe zien. Daarbij kan het vooral aan zee soms hard waaien. De middagtemperatuur schommelt rond de normaal van 19 graden. Halverwege volgende week kan het tijdelijk warmer worden.

>> Bekijk het weer in Breda voor de komende dagen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden