Rabobank waarschuwt voor nieuw virus

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Rabobank waarschuwt klanten op haar website voor een nieuw virus in internetbankieren. Via malware proberen criminelen gegevens te achterhalen. Dat heeft als doel om geld van rekening van slachtoffers te halen.

Via malware raakt een computer besmet met een virus. Internetcriminelen kunnen vervolgens op afstand dingen doen op de geïnfecteerde computer, zonder dat de eigenaar het merkt. De klant wordt naar een valse internetpagina geleid die erg lijkt op de originele pagina van de Rabobank. Er volgt een mededeling over een nieuwe betaalpas. Als ‘extra beveiligingsmaatregel’ wordt gevraagd de pincode in te voeren. Daarmee krijgen de criminelen de pincode in handen.

Rabobank geeft de volgende tips:

  • Als er tijdens het internetbankieren naar uw pincode wordt gevraagd, dan klopt het niet. Rabobank vraagt namelijk nooit naar uw pincode tijdens het internetbankieren. U vult altijd zelf uw pincode in op de Rabo Scanner of Random Reader.
  • Wees altijd alert als de schermen van internetbankieren er anders uitzien dan u gewend bent.
  • Ziet u vreemde schermen tijdens het internetbankieren? Stop met internetbankieren en neem direct contact op met de helpdesk van de Rabobank (0900 – 92 70)

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de pagina met informatie over phishing en malware.

The post Rabobank waarschuwt voor nieuw virus appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden