Dertig maanden cel geëist tegen hoteloplichter

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Tegen een man die elf hotels heeft opgelicht is een celstraf van dertig maanden geëist. De man dupeerde hotels in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. De totale schade bedraagt € 15.000,-, schrijft RTV Drenthe.

Niet betalende gast
De 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats ging telkens te werk volgens hetzelfde recept. Samen met een vriend bezocht hij het hotel, verbleef er een paar nachten en dronk en at er uitgebreid. Vervolgens verliet het tweetal het hotel snel, zonder af te rekenen.

Gokverslaafd
De man, die al een flink oplichtingsverleden heeft, verdedigde zich in de rechtbank van Assen door te zeggen dat hij heus van plan was te betalen. Hij gaf aan al 19 jaar gokverslaafde te zijn en graag hulp te krijgen. De officier oordeelde dat de verdachte zijn kansen heeft verspeeld.

Zijn vriend, een 38-jarige man uit Amersfoort, gaf wel toe dat het nooit hun bedoeling was geweest om de rekeningen te voldoen. Tegen hem is een werkstraf van 240 uur geëist. Dat hij geen oplichtingsverleden heeft is hier in meegewogen.

Bron foto: Thomas Hawk/Flickr.com, CC BY-NC 2.0.

The post Dertig maanden cel geëist tegen hoteloplichter appeared first on Fraudehelpdesk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen