Bewegingsles voor mensen met parkinson

Foto: Dance for Health

Stichting Dance for Health nodigt iedereen uit om te komen kijken, maar liever nog om mee te doen, bij zijn allereerste bewegingsles voor mensen met parkinson in Breda. Docente Paulinka Schrooten start het bewegingsprogramma op dinsdag 29 september.

De eerste les is van 10.30 tot 11.45 uur en vindt plaats in het Chassé Theater. Hierna zullen de lessen elke dinsdag op dezelfde tijd en plaats zijn. Het Dance for Health bewegingsprogramma combineert kennis en specifieke ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet, andere dansvormen en fysiotherapie. Door middel van dans, muziek en verbeeldingskracht wordt er aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding van mensen met een bewegingsbeperking gewerkt.

In de training wordt de creativiteit geprikkeld, zodat eigen mogelijkheden en kracht (her)ontdekt kunnen worden, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen. Wie een proefles wil volgen, kan zich aanmelden via de website.

“Het is geen stijldansen, ballet of moderne dans, maar een manier van bewegen op muziek die erg weldadig bleek voor een parkinsonpatiënt als ik. Al was het maar omdat je niet als patiënt gezien wordt, maar als ‘danser’. De inzet van je lichaam in combinatie met je brein brengt nieuwe mogelijkheden voor bewegen. Ik raad iedereen aan om dit eens te ervaren”, aldus John Meulensteen, een van de dansers uit Tilburg.

De stichting verzorgt, inclusief de nieuwe lessen in Breda, op 10 locaties in Nederland bewegingsprogramma’s. In Amsterdam is de stichting ook begonnen met een programma voor mensen met MS, en in Rotterdam zijn er sinds begin september ook lessen voor mensen met reuma. Mensen met MS en reuma zijn ook welkom in Breda om te zien of de lessen kunnen helpen bij hun klachten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden