Mannen eten geen salades maar cheeseburgers

Foto: Publiek domein

Eigenlijk wisten we het al, maar échte mannen eten gewoon geen salade. Er is nu eindelijk een onderzoek gedaan naar eetgewoonten van mannen en vrouwen en het blijkt echt waar te zijn.

Dat maar weinig mannen zich wagen aan konijnenvoer heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met onze cultuur en niet met biologische verschillen. Het blijkt vooral te liggen aan de stereotypen die op verpakkingen van eten worden gebruikt. Dat meldt Spitsnieuws.

Reclame

In televisiereclames spelen mannen de hoofdrol bij het veroveren van pizza’s en burgers terwijl vrouwen vooral voorkomen in yoghurtreclames. Het onderzoek Macho Nacho’s laat zien dat de smaak van eten waarschijnlijk zelfs beïnvloed wordt door de manier van verkopen.

“Het is een cultureel stereotype dat vrouwen gezonder eten dan mannen”, zegt Luke Zhu, leider van het onderzoek. “Zo wordt salade als vrouwelijk gezien terwijl cheeseburgers mannelijk zijn.”

De onderzoekers vroegen 93 volwassenen welk voedsel ze mannelijk en welke ze vrouwelijk vonden. Gebakken kip tegenover gefrituurde kip, patat tegenover gebakken aardappeltjes, light chips tegenover gewone chips en gebakken vis tegenover gefrituurde vis. De ongezonde varianten werden meestal als mannelijk gezien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden