Vrijwilligersorganisaties stellen zich voor tijdens speeddate

Foto: Breda Actief

Wat hebben Thebe Heuvel, Scouting Sint Martinus en Hobbyclub Princenhage met elkaar gemeen en wat juist niet? Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk, kan daar achter komen tijdens de kennismakingsspeeddate van Breda Actief.

Anu Veldhuis, adviseur vrijwilligerswerk Breda Actief over de speeddate: “Doordat je tijdens de kennismakingsspeeddate drie organisaties met elkaar kunt vergelijken ervaar je wat bij jou past. Doordat het echt drie verschìllende organisaties zijn kom je misschien wel tot een verrassende conclusie! Bovendien ontmoet je ook nog nieuwe mensen.”

Thebe Heuvel

Thebe Heuvel is een woonzorgcentrum voor ouderen in de wijk Heuvelkwartier in Breda Zuid-West. Op dit moment zijn er gastvrouwen, activiteitenbegeleiders en ‘bezoekvrijwilligers’ aan de slag bij de organisatie. Ze zoeken nog nieuwe vrijwilligers om hun team te versterken. Daarnaast zijn nieuwe initiatieven welkom. Tijdens de speeddate kunnen geïnteresseerden met de organisatie in gesprek gaan en nieuwe ideeën voorstellen.

Scouting Sint Martinus

Bij Scouting Sint Martinus draait het om uitdaging en plezier. Vrijwilligers kunnen samen met andere stafleden leuke activiteiten bedenken voor kinderen van verschillende leeftijden. Deze voeren zij vervolgens ook uit op vrijdagavond of zaterdagochtend. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke onderwerpen binnen de scouting. Tijdens de speeddate ontmoeten deelnemers de enthousiaste club persoonlijk.

Hobbyclub Princenhage

Hobbyclub Princenhage organiseert wekelijks knutselavonden op de zolder voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Bevalt de speeddate, dan kan er daarna een keer meegedraaid worden op dinsdagavond tussen 17.45 en 20.00 uur. Gedurende de activiteit begeleiden de vrijwilligers de kinderen en helpen ze mee met knutselen.

Aanmelden

Deelname aan de kennismakingsspeeddate op vrijdag 9 oktober is gratis en zonder verplichtingen. De begeleiding wordt verzorgd door medewerkers van Breda Actief, Hobbyclub Princenhage, Thebe Heuvel en Scouting Sint Martinus. Voor de kennismakingsactiviteit zijn vijftien plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 2 oktober aanmelden op de website van Breda Actief, bellen met Anu Veldhuis (Breda Actief): 076- 5233555 of mailen naar [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden