Verkoop woontorens CS Breda

Foto: AlleeWonen

AlleeWonen verkoopt de twee – nog in aanbouw zijnde – woonblokken aan de zuidkant van het nieuwe station Breda aan Vesteda. In totaal gaat het om 75 appartementen in de woontorens A en B. Na een openbare inschrijfprocedure is Vesteda uit de bus gekomen als de beste bieder.

Verkoop ten gunste van sociale opgave

AlleeWonen had deze woningen voor de economische crisis gekocht van NS Vastgoed. Inmiddels is de markt en wetgeving voor corporaties gewijzigd en passen deze woningen beter in de portefeuille van een belegger. Het geld dat door de verkoop beschikbaar komt, zet AlleeWonen in ten gunste van de betaalbare woningvoorraad van AlleeWonen. Denk aan het betaalbaar houden van de huurprijzen, aan onderhoud en renovatie van woningen, nieuwe sociale huurwoningen en het werk in de wijken en buurten op het gebied van leefbaarheid. Het betaalbaar en beschikbaar houden van de sociale huurvoorraad is de belangrijkste focus.

Landelijke belegger

De woontorens A en B van OV Terminal hebben een huurprijs boven € 710,68 en vallen daardoor niet binnen de sociale huurvoorraad maar in de vrije sector huur. Dit heeft ertoe geleid dat AlleeWonen de woningen in het voorjaar van 2015 – via een openbare inschrijfprocedure – te koop heeft aangeboden aan beleggers. Het resultaat van deze procedure is dat AlleeWonen de woontorens verkoopt aan Vesteda die uit de bus is gekomen als de beste bieder. Vesteda is een grote aanbieder in vrije sector huurwoningen.

Verkoop woontoren D blijft bij AlleeWonen

Bij het nieuwe station van Breda heeft AlleeWonen sinds eind 2014 de 18 appartementen van woontoren D aan de noordkant van het station in verkoop onder de naam SEINBreda. Belangstellenden voor deze woningen kunnen zich gewoon blijven melden bij AlleeWonen.

Meer informatie: website van AlleeWonen Makelaardij

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden