De (koffie)koppen bij elkaar op Burendag

Foto: Luuk Koenen

Koppen bij elkaar, dat is dit jaar het thema van Burendag. Oorspronkelijk was deze dag een initiatief van Douwe Egberts, maar later werd de dag ook omarmd door het Oranje Fonds. Het thema verwijst naar ‘Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag’, stelt de organisatie.

Zaterdag wordt deze dag voor de tiende keer gehouden. Inmiddels telt het buurtevenement ongeveer een miljoen deelnemers. En dat zijn allemaal mensen die op de een of andere manier samen met hun buren iets ondernemen, zoals buurtontbijtjes, straatfeesten, schoonmaakacties, veegdagen in de speeltuin.

Koning Willem-Alexander zei bij de aftrap in juni al dat Burendag zo bijzonder is ,,dat het gewoon normaal moet zijn”. Eind september, wanneer mensen terug zijn van zomervakantie, is een goed moment om kennis te maken en ‘herkennis’ te maken met de buren, aldus de koning.

Mensen blijken overigens best vaak last te hebben van buurtbewoners. Buurtbewoners gaan echter over het algemeen wel op een prettige manier met elkaar om, aldus het CBS vrijdag. De meerderheid van de mensen voelt zich thuis in hun woonwijk, stelde het statistiekbureau. Maar dat betekent niet automatisch dat buurtbewoners veel contact met elkaar hebben. Een kwart zegt dat buurtbewoners elkaar nauwelijks kennen. Bijna vier op de tien hebben naar eigen zeggen veel contact met buren.

Lees meer >>   Burendag Sonsbeeckpark Breda

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden