Het Vergeten Dier Expo op het Chasséveld

Foto: Stichting Varkens in Nood

Op het Chasséveld in Breda is de foto-expositie ‘Het Vergeten Dier’ van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht te zien. Twintig indrukwekkende foto’s vertellen het verhaal van de dieren in de Nederlandse vee-industrie.

Per diersoort worden twee foto’s getoond. De voorkant van het display laat het individuele en herkenbare dier zien. De achterkant geeft juist de massaliteit en anonimiteit van de vee-industrie weer. De dieren op de foto’s vertegenwoordigen de honderden miljoenen dieren in de Nederlandse vee-industrie. De teksten die de foto’s begeleiden, kunnen via een QR code vertaald worden naar Engels of Spaans.

De foto’s zijn te zien van 28 september t/m 12 oktober in Breda en zijn afkomstig van bekende fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tommasso Ausili. Zij hebben de emoties en leefomstandigheden van de dieren op een prachtige en indringende wijze vastgelegd.

Samenwerking Switch Switch zal op 2 oktober op de Grote Markt en op het Chasséveld bij de fototentoonstelling vegetarische zeewierhapjes aan het publiek uitdelen, inclusief recepten voor thuis. Dit in het kader van de actie Eet geen Dier ’n Dag, Eet ‘ns Wier ’n Dag. Hiermee wil Stichting Switch, in aanloop naar Werelddierendag, mensen oproepen om minder vlees te eten. Zeewier is een duurzaam alternatief voor vlees.

Varkens in Nood en Dier&Recht

De foto-expositie “Het Vergeten Dier” is een initiatief van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht. Met beschaafde, actuele en spraakmakende campagnes en door het voeren van rechtszaken proberen deze stichtingen het leven van de dieren in onze samenleving te verbeteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden