Bockbierseizoen van start met nog meer keuze

Foto: Alexo (CC by S.A. 3.0)

Op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren zijn gebrouwen.

Trots

Bockbier is de trots van de Nederlandse brouwer; het wordt één keer per jaar gebrouwen en is in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Met zijn veelzijdige smaak is bockbier ook de perfecte biersoort voor fijnproevers om bij en door typische najaarsrecepten te gebruiken.

Eten & Bockbier

De metamorfose die zich tijdens dit jaargetijde in de natuur voltrekt, is ook goed in de keuken terug te zien. Met zijn stoof- en stamppotten, wild en najaarsgroente wordt de herfst niet voor niks op gastronomisch gebied als een van de mooiste jaargetijden ervaren. Na de warme zomermaanden buiten, zoeken we binnen weer de warmte en gezelligheid op om eindeloos te tafelen met vrienden, genietend van culinaire herfstrecepten.

Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: ‘Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten. Restaurants hebben zo speciale bockbiermenu’s samengesteld. Via de IENS website worden deze bockbiermenu’s aangeboden.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden