Zeer drukke ochtendspits door regen

Foto: Publiek domein

De regen veroorzaakt dinsdagochtend een bijzonder drukke ochtendspits, volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) de een na drukste van het jaar sinds de sneeuw op 5 februari. Rond 08.15 noteerde de verkeersdienst van de ANWB volgens een nieuwe telling 710 kilometer aan files op de rijks- en N-wegen.

Zo was de Botlektunnel op de A15 van Rotterdam richting Europoort enige tijd afgesloten doordat een te hoge vrachtauto toch de tunnelbuis is ingereden. Daarachter staat een sliert auto’s van 7 kilometer.

Ook op de A27 is het bijzonder druk met een file van 28 kilometer lengte tussen Breda en Utrecht. Bij het knooppunt Empel, waar de A2 en de A59 bij Den Bosch samenkomen, staat het verkeer eveneens vast door enkele aanrijdingen.

De VID meldt een aantal ongelukken op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag. In beide richtingen staan files. Op de rijbaan richting Rotterdam is de linkerrijstrook afgesloten.

In normaal gesproken relatief rustige regio’s als Friesland en Drenthe komt het verkeer in flinke files terecht, waarschuwt de VID. De verkeersdienst van de ANWB meldt dat juist de omgeving van Amsterdam, waar doorgaans lange files staan, minder last heeft van de extreme drukte.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden