DiaBeatit Run brengt meer dan een ton op

Foto: Diabetes Fonds

De Diabeatit Run, het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds , heeft het recordbedrag van € 100.463,- opgeleverd. Ruim 200 deelnemers liepen zaterdag in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam.

       
Het team Bootcamp Diabeatit uit Breda en Etten-Leur haalde van alle teams het meeste geld op; ruim € 10.017,-. Dit team zette zich in voor de meer dan 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland, maar in het bijzonder voor Isabelle (11 jaar). De vader van Isabelle heeft namelijk een droom en dat is dat diabetes niet meer bestaat. Onderzoek is nodig om dit mogelijk te maken. Het Diabetes Fonds financiert belangrijk onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes.

       
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Alle lopers, begeleidende fietsers, chauffeurs en vrijwilligers haalden dit jaar weer een geweldig bedrag op voor onderzoek naar de genezing van diabetes. Ik ben ongelooflijk trots op iedereen die zich heeft ingezet. Ik wil ook alle organisaties bedanken voor hun sponsoring.’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden