Donorweek vraagt aandacht voor orgaandonatie

Foto: Amphia.nl

De donorweek gaat maandag officieel van start in museum Corpus in Leiden. De week maakt deel uit van campagne ‚Donor worden, waar wacht je nog op?’, waarin mensen met een donororgaan vertellen hoe dankbaar ze zijn dat iemand optrad als donor.

Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de initiatiefnemers brengen spotjes op radio en tv persoonlijke verhalen dusdanig in beeld dat inleven heel gemakkelijk wordt. “Wie zelf in die situatie zit en graag een orgaan zou ontvangen, kan niet wegkijken” aldus minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Haar ministerie is mede-initiatiefnemer. “De vraag ‘word jij ook donor?’ is niet vrijblijvend, het antwoord ook niet.”

Van de vier Nederlanders van achttien jaar of ouder staat een op de vier als donor geregistreerd. Ruim de helft van de volwassenen is bereid om na zijn of haar dood eigen weefsels of organen beschikbaar te stellen. Negen van de tien mensen (88 procent) zouden een orgaan willen ontvangen, als dat nodig is. De cijfers komen uit een representatief onderzoek onder ruim 1000 mensen.

Twitter

Op Twitter is de hashtag #WordOokDonor al snel trending.

donorweek 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden