Eenvoudig zien of je genoeg beweegt met tool Mijn Beweging

Foto: Voedingscentrum

Het Voedingscentrum lanceert een nieuwe dagboektool waarmee consumenten kunnen nagaan of zij voldoende bewegen volgens de Nederlandse beweegnormen. De tool is vanaf vandaag beschikbaar via MijnVoedingscentrum.nl of in de app Mijn Eetmeter.

30 minuten per dag, dat is de samenvatting van het beweegadvies in Nederland. Maar de werkelijkheid is ingewikkelder. Hoeveel je moet bewegen om fit te zijn en kans op ziekten te verkleinen hangt samen met je leeftijd en je gewicht.Bewegen hoeft niet per se sporten te zijn, maar niet elke vorm van beweging is voor iedereen intensief genoeg om mee te tellen met de beweegnorm. Zo is de hond uitlaten prima voor ouderen, maar voor volwassenen is dat een te lichte inspanning.

Persoonlijk advies

De nieuwe tool voorziet consumenten van duidelijkheid. Gebruikers van Mijn Voedingscentrum of de Eetmeter-app vullen hun activiteiten in, inclusief tijdsduur en krijgen advies dat is afgestemd op hun leeftijd en gewicht. Ze zien in één oogopslag hoeveel calorieën ze hebben verbruikt en of ze voldoende bewegen volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Met deze nieuwe tool komt het Voedingscentrum tegemoet aan een langgekoesterde wens van fervente gebruikers van de Eetmeter om hun beweging bij te kunnen houden. Op dit moment heeft de Eetmeter 712.000 actieve gebruikers.

Bevorderen gezonde leefstijl

Het Voedingscentrum wil met deze tool mensen aanzetten tot een gezonder leefpatroon, waarbij niet alleen eten, maar ook bewegen een belangrijke rol speelt. Het sluit daarmee mooi aan op eerder gelanceerde tools, zoals de Eetmeter, Mijn Gewicht en Mijn Doel, die allen dienen om inzicht te geven in een gezonde leefstijl.

Meteen beginnen?

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden