Benefietconcert voor jongeren in pleeggezinnen

Foto: Blue Cover Band

Op de dorpswei in Princenhage een benefietconcert plaats ten bate van de stichting JiP (jongeren in pleeggezinnen) door  de Blue Cover Band op zondag 14 juni.

Blue Cover is een Full Range cover band die muziek speelt uit de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. Ook de stijlen die gespeeld worden zijn zeer gevarieerd. Pop, rock, reggae, ballad en smartlap. Kortom er is voor ieder wat wils. De band bestaat uit: Babs Jansen (zang), Ron Busio (gitaar, mandoline, mondharmonica en zang), Aart van Dijk (gitaar), Eddy van der Veeken (basgitaar en zang), Frank Jansen (keyboards en zang) en Ad Dekker (drums en zang)

Zij zullen 3x een sessie van ruim een uur spelen. Als entree wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de stichting JiP. Bij slecht weer zal het concert plaatsvinden in gemeenschapshuis de  Koe, ambachtenlaan 1.

De stichting JiP (jongeren in pleeggezinnen) bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers uit alle delen van het land die zomerkampen en weekenden organiseren voor kinderen en  jongeren uit pleeggezinnen. Het betreft hier een speciale doelgroep die in hun jonge leven al vaak het een en ander hebben meegemaakt en  een verleden met zich meedragen wat verre van ideaal is. Zij zijn door uiteenlopende redenen vaak voor lange tijd uit huis geplaatst en ondergebracht in een pleeggezin. Onze vrijwilligers gaan,  geheel belangeloos,  mee op deze kampen.  Het zijn allemaal vrijwilligers die een grote mate van betrokkenheid hebben met de doelgroep. De stichting JiP zorgt er voor dat  pleegkinderen uit het hele land met elkaar in contact komen.  Hiermee  stimuleren wij het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.  Door onze activiteiten  ontlasten wij pleeggezinnen even zodat ook zij kunnen genieten van een dik verdiende rust.

Als stichting JiP functioneren zij geheel zelfstandig zonder enige vorm van subsidie vanuit de overheid. Toch proberen ze de kosten voor de pleegouders zo laag mogelijk gehouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden