Tijdens Movember mag de snor weer blijven staan

Foto: LaVladina, Flickr.com (cc by sa 2.0)

De Movember beweging begon in 2003 met twee vrienden uit Australië. Toen was het doel vooral om de snor terug in de mode te laten komen. Dertien jaar later is de beweging een stichting dat zich wereldwijd heeft verspreid en aandacht vraagt voor prostaat- en teelbalkanker.

Sinds 2003 heeft de stichting wereldwijd ruim 485 miljoen euro opgehaald. Met het ingezamelde geld worden programma’s en onderzoeken naar onder andere prostaat- en teelbalkanker gefinancierd, zo meldt het ANP.

De Movember Foundation

In november 2014 deden bijna 5 miljoen mensen wereldwijd mee met acties van de Movember Foundation. Een maand waarin mannen hun snor laten groeien of samen met vrouwen meedoen aan de 30-daagse fysieke fitness-uitdaging.

De Movember Foundation zag het daglicht al in 2003, zeven jaar later veranderde Nederland de maand november in Movember. In het verleden waren onder andere schrijver Kluun en voetballer Edgar Davids Nederlandse ambassadeurs. Dit jaar is oud olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden ambassadeur van de snor.

De Movember-maand begint zondag 1 november met een zelf georganiseerde ‘shave-down’. Verwacht wordt dat in november door het hele land evenementen worden georganiseerd om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden