Bouw fase 2 Breda Vooruit van start

Dura-Vermeer-BREDA-VOORUIT-out-01

BREDA – De bouw van fase 2 van Breda Vooruit kan gaan beginnen. Het nieuwbouwproject gelegen aan de achterzijde van station Breda had wat tegenslag  tijdens de voorbereidingen van fase 2, maar nu kan er echt gestart worden met de bouw van 95 woningen.

Bij het aanleggen van de fundering stuitte de bouwers op leidingen en kabels. “Dat was een onaangename verrassing”, vertelt projectleider Ruud Schapendonk. “De gemeente heeft ze inmiddels verlegd en dus kunnen we aan de slag.” De prognose voor de oplevering van fase 2 is ondanks de tegenslag onveranderd. “Eind tweede kwartaal, begin derde kwartaal 2016 willen we de woningen opleveren.”

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan fase 1. In de media verscheen eerder dat de er een vertraging van zes tot negen maanden was opgelopen, maar volgens Remco van Diest van Dura Vermeer, ontwikkelaar van Breda Vooruit, ligt het anders. “Het krantenbericht was gebaseerd op verouderde informatie op onze website. Er is wel sprake van vertraging, maar we blijven binnen de afgesproken marges.”

De bouw is gestart op 4 augustus 2014 en de bouwer heeft aangegeven 360 werkbare dagen nodig te hebben voor fase 1. “En een jaar heeft ongeveer 180 van die dagen, dus zou de oplevering rond augustus 2016 zijn. Eerder zeiden wij eind 2015, maar nu wordt dat waarschijnlijk eind eerste, begin tweede kwartaal 2016.” Van Diest heeft er alle begrip voor dat mensen teleurgesteld zijn door de latere oplevering van hun woning: “Ze hebben bepaalde verwachtingen en ook zaken moeten regelen.”

Tijdens fase 1 worden 133 wooneenheden gerealiseerd en in fase 2 komen er daar nog eens 95 bij. Breda Vooruit biedt een ruim arsenaal aan woningtypes en is voor iedereen interessant. De verkoopprijzen variëren tussen € 149.000,- en € 350.000,- en de huur tussen € 825,- en € 1.100,- per maand. Dat betekent dus een ruime keuze voor elke doelgroep, van starter tot senior.

Meer informatie?

Bekijk de website van Breda Vooruit
Bekijk eerdere berichten over Breda Vooruit

Het bericht Bouw fase 2 Breda Vooruit van start verscheen eerst op Breda Woont.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen