Regenponcho en regenlaarzen uit de kast

Foto: www.torange-de.com CC BY 4.0

Een bewolkte en windrijke dag met in de ochtend in de kustprovincies en rond het IJsselmeer kans op zware windstoten. Daarbij ook perioden met regen. Met 15-16 graden is het erg zacht. Ook komende dagen herfstachtig weer, meldt Weeronline.

Zondagochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Er staat een stevige zuidwestenwind. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer staat een harde wind en komen zware windstoten voor.

Zondagmiddag neemt de wind iets af, maar het blijft onstuimig. De middagtemperatuur ligt op 15-16 graden. Vooral het noordoosten maakt kans op regen. Mogelijk breekt in het zuiden kortstondig de zon door.

Zondagavond wordt het op steeds meer plaatsen droog. Bij een doorstaande wind wordt het niet kouder dan 9 tot 12 graden.

Maandag herfstachtig weer met veel bewolking, een (vrij) krachtige zuidwestenwind en zo nu en dan een beetje regen. Het wordt gemiddeld 14 graden.

Onstuimig en nat

Dinsdag is het met 13 graden in het noorden tot 16 in het zuiden zeer zacht. De dag verloopt grotendeels bewolkt en er zijn perioden met regen. Overdag staat er een vrij krachtige zuidwestenwind, maar in de avond zwelt de wind aan en kan aan de kust stormkracht bereiken. Daarbij komen in de kustprovincies en rond het IJsselmeer zware windstoten voor. Tijdelijk gaat het harder regenen.

Ook woensdag en donderdag is het onstuimig en nat met soms een beetje zon. Het wordt daarbij 13 tot 15 graden.

Aan het eind van de week komen we in koelere lucht terecht. Vrijdag wordt het een graad of 11 en in het weekend daalt de middagtemperatuur naar 6-7 graden. Er staat dan minder wind. Zondag kan de temperatuur in de nacht naar 2 graden dalen en stijgt de kans op plaatselijke vorst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden