Microsoftbellers gebruiken uw nummer, telefoon roodgloeiend

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Steeds vaker gebruiken zogeheten Microsoftbellers Nederlandse telefoonnummers om zich achter te verschuilen. Opvallend is dat het hier geregeld gaat om 024-nummers uit de regio Nijmegen. Als toevallig uw nummer wordt gekozen, zet u dan maar schrap.

Het overkwam een man uit Nijmegen die in drie weken tijd minstens veertig telefoontjes kreeg. Hij werd gebeld door mensen die vertelden dat ze een gemiste oproep van hem hadden. Een vrouw die belde gaf aan dat ze door een zogenaamde medewerker van Microsoft was gebeld. Ze vertrouwde het niet, hing op, belde het 024-nummer terug en kreeg toen de man uit Nijmegen aan de lijn.

In 2015 hebben al meer dan 1300 personen zich bij de Fraudehelpdesk gemeld omdat ze zouden zijn gebeld door een medewerker van Microsoft. In minstens 37 gevallen was hier een 024-nummer bij betrokken, waarvan 35 in de laatste maand. Dat de mensen ook daadwerkelijk uit een persoon uit de regio Nijmegen zijn gebeld is niet waarschijnlijk. Het een koud kunstje om telefoontjes te plegen met een willekeurig ander nummer als dekmantel, bijvoorbeeld met speciale software. Het telefoonnummers dat mensen in hun scherm zien is dan vaak niet het nummer waar de persoon vandaan belt.

De zogeheten Microsoftbellers doen zich voor als medewerkers van de softwaregigant. Ze komen behulpzaam over, maar zijn uit op uw geld of persoonlijke gegevens. Vaak spreken de bellers Engels met een Indiaas of Pakistaans accent.

Bron foto: Gabriel/Flickr.com, CC BY 2.0.

The post Microsoftbellers gebruiken uw nummer, telefoon roodgloeiend appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden