Interactief theaterprogramma helpt ouders gezond opvoeden

Het interactieve theaterprogramma ‘Voor je het weet zijn ze groOt’ helpt ouders bij de eetopvoeding van hun kinderen. Dat blijkt uit een evaluatie van het Voedingscentrum. Vergeleken bij meer traditionele ouderbijeenkomsten, worden de theaterbijeenkomsten goed bezocht: gemiddeld door 34 ouders.

Interactief theater‘Voor je het weet zijn ze groOt’ is een bijeenkomst voor ouders met kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Tijdens de bijeenkomst beelden 2 getrainde acteurs herkenbare situaties uit. Een gespreksleider stimuleert de aanwezige ouders hun ervaringen en oplossingen te delen en geeft waar nodig een toelichting.

Ouders en eetopvoeding

Zo krijg je als ouder informatie over hun rol bij ontbijten, snoepen, snacken, gamen en buitenspelen. Ook komen opvoedkundige onderwerpen aanbod zoals : regels stellen en afspraken maken, aandacht voor het gewenste gedrag, complimenten geven, kind aanspreken en corrigeren.

Lees wat je als ouder kunt doen

Positieve reacties ouders

Veel ouders reageren positief op deze interactieve ouderavond: “Ik vond het fijn om veel dingen te herkennen”, zegt de één. Een andere vrouw beaamt dat: “Kijken, kijken, kijken! Het is een hele leuke voorstelling.

Bijeenkomst op basisscholen

Werk jij voor een basisschool of vind je dat ze dit ook op de school van jouw kind moeten doen? Op deze pagina lees je meer over deze bijeenkomsten.

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden