WonenBreburg start met bouw Lage Kant

Foto: WonenBreburg

Wethouder Mirjam Haagh heeft samen met WonenBreburg en Leystroom vorige week het startschot gegeven voor de start van de bouw van het nieuwe zorgcentrum van De Leystroom. Begin 2017 verhuist het zorgcentrum naar de Lage Kant. Naast het zorgcentrum worden er ook zestien appartementen gerealiseerd die bestemt zijn voor de sociale huursector.

Het wordt een bijzonder project, omdat de bewoners van de zestien appartementen zorg in kunnen kopen bij het naastgelegen zorgcentrum. De bouw werd symbolisch gestart door het storten van de eerste vierkante meter beton.

WonenBreburg is blij dat ze eindelijk zijn begonnen, na wat kleine tegenslagen vooraf. “Het voortraject heeft even geduurd, maar na het groene licht, heeft iedereen de schouders eronder gezet”, aldus Hans Pars, directeur-bestuur van WonenBreburg.

Het ontwerp voor de Lage Kant bestaat uit drie gebouwen die onderling worden verbonden met overdekte gangen. De nieuwe locatie bestaat uit acht groepswoningen, met per woongroep acht zit-/slaapkamers. “Uniek voor Breda zijn twee echtparenkamers die gerealiseerd worden in de nieuwbouw”, aldus De Leystroom.

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden