Fikse stijging aantal bezoekers online Juridisch Loket

Foto: Flickr / www.rentvine.com

De website van het Juridisch Loket is in 2014 ruim drie miljoen keer bezocht. Rechtzoekenden gaan steeds vaker online op zoek naar antwoord op hun juridische vraag. Dit blijkt uit de gegevens uit het jaarverslag over 2014.

Het bezoek op www.juridischloket.nl steeg het afgelopen jaar met ruim 20 procent. Steeds meer mensen weten online hun weg naar het Juridisch Loket te vinden. Er is vooral gezocht naar antwoorden op vragen over ‘persoon en familierecht’ en ‘arbeid en ontslagrecht’.

Ongeveer 40 procent van alle vragen die het Juridisch Loket in 2014 behandelde had te maken met onderwerpen als echtscheiding, alimentatie en ontslag. Veel vragen betroffen ook online misstanden. Het Juridisch Loket signaleerde ook problemen over onduidelijke websites waarbij klanten vast zaten aan een abonnement, na het aanvragen van een proefpakket of het opvragen van informatie.

2014 werd bij het Juridisch Loket gekenmerkt door bezuinigingen. Met minder medewerkers aan de telefoon en balie ontstonden lange wachttijden. De juristen zetten alle zeilen bij om de klanten zo goed mogelijk te helpen. Zo zijn er toch een kleine 900.000 klantcontacten gerealiseerd. De verwachting is dat het online bezoek verder zal toenemen en het persoonlijk contact zal afnemen als gevolg van het inkrimpende budget en de daardoor beperkte openingstijden.

Over het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket richt zich op burgers met lagere inkomens en weinig vermogen. Het Juridisch Loket helpt via 0900-8020 (Euro 0,25 p/m) bij juridische vragen en geeft tips, voorbeeldbrieven of een stappenplan om te komen tot een oplossing. Als een uitgebreid advies nodig is, wordt er een afspraak gemaakt bij een vestiging in de buurt.

Juridisch Loket Breda

In Breda is er ook nog de mogelijkheid om naar het inloopspreekuur te komen. Dat kan op donderdag tussen 09.00-11.00 uur op het kantoor aan de Delpratsingel.

Het Juridisch Loket heeft vestigingen door heel Nederland: Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haarlem, Heerlen, Leeuwaren, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zutphen, Zwolle.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden