Boete voor Lecturama voor ongevraagde vervolgzendingen

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Lecturama Uitgeverij moet een boete van 745.000 euro betalen vanwege oneerlijke handelspraktijken. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Ongevraagde vervolgzendingen
Het bedrijf wordt op de vingers getikt vanwege onder meer het ongevraagd toezenden van vervolgzendingen en het overtreden van de telemarketingregels. Consumenten die bij Lecturama een proefpakket voor een laag bedrag afnamen kregen daarna ongevraagd hobby- en verzamelpakketten toegezonden waarvoor zij moesten betalen, aldus de waakhond.

Nog een boete
Degene die verantwoordelijk is voor de overtredingen moet ook een boete betalen. De ACM eist 300.000 euro. “Bedrijven die consumenten op diverse fronten benadelen schaden het vertrouwen van de consument in de markt. Tegen deze handelspraktijken treden wij zo nodig op door bedrijven en personen boetes op te leggen”, vertelt bestuurslid Anita Vegter.

Bedrijf ontbonden
De aanbieder van hobby- en verzamelpakketten benaderde van 1 oktober 2011 tot 25 juni 2013 een groot aantal consumenten via telemarketing, haar website en per post om haar producten te verkopen. Het bedrijf is in september 2013 gestopt met telefonische verkoop. De onderneming is sinds 1 februari 2015 ontbonden en in liquidatie, maar het bestaat nog wel. Daarom kan ACM gewoon een boete opleggen.

Lees ook:
ConsuWijzer: betaal niet voor ongevraagde pakketjes

The post Boete voor Lecturama voor ongevraagde vervolgzendingen appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden