Boeven blijven naam NCO Group misbruiken

Foto: Fraudehelpdesk.nl

In april waarschuwde de Fraudehelpdesk voor fraudeurs die onder de naam NCO Group op grote schaal actief waren. Deze week zijn er opnieuw meldingen gekomen over de oplichters. Zij misbruiken al geruime tijd de naam van NCO Group om op allerlei manieren fraude te plegen.

Nepwebshop
Er kwam een melding binnen over de webshop dekoning-gereedschap.com. De webwinkel suggereert onderdeel te zijn van de gereedschapswinkel van Hans de Koning uit Groningen. Dit is niet het geval!

De meldster was een sollicitant die van haar opdrachtgever, zogenaamd NCO Group, de assessment opdracht had gekregen om alle prijzen in de webshop met 25% te verlagen ten opzichte van de concurrentie. Op deze manier probeerde zij vele klussers op te lichten.

Identiteitsfraude
Zowel de webshop als de Marktplaatsadvertentie hoort niet bij de gereedschapswinkel van Hans de Koning uit Groningen. Zijn adres en KvK-gegevens zijn door de oplichters overgenomen. Diverse malen werd Hans de Koning benaderd over zijn aanbiedingen en de levering. Door bemiddeling van de Fraudehelpdesk heeft Hans de Koning aangifte kunnen doen.

Social engineering
Details over de werkwijze van de fraudeurs brengen aan het licht dat ze beschikken over veel kennis. Verder maken ze gebruik van het zogenoemde ‘social engineering’. Daarmee laten ze hun opdrachten naar de sollicitanten erg geloofwaardig overkomen.

Advies
– Wordt u door NCO Group benaderd voor een baan voor een Nederlandse vestiging? Ga daar dan niet op in maar waarschuw ons. NCO Group is een groot Amerikaans bedrijf en heeft geen vestigingen in Nederland.
– Wordt u via bijvoorbeeld Marktplaats naar een webshop gelokt met een wel heel aantrekkelijke aanbieding? Wees dan alert! Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo!
– Wordt u als bedrijf telefonisch benaderd voor een bestelling bij een webshop, wees dan ook op uw hoede.

The post Boeven blijven naam NCO Group misbruiken appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden