Samen repareren bij Tientjes Breda – 100e Repair Café in Breda

100Zaterdag 11 april is er van 10.00 tot 16.00u weer Repair Café Tientjes Breda in het Rondeel aan de Kloosterlaan 14 (tegenover het Chassé Theater). Deze keer is het een mijlpaal: het honderdste Repair Café in Breda, waar het team van vrijwilligers zich zoals altijd inzet om kapotte spullen te repareren.

Alles wat men zelf kan vervoeren en wat door de deur past, kan worden meegebracht: fietsen, computers, elektrische apparaten, verlichting, speelgoed, sieraden en textiel. Voor reparatie van naaimachines moet van tevoren een afspraak worden gemaakt via Marga Peters, 06-25371921. Hetzelfde geldt voor tekstreparatie (het verbeteren van allerlei soorten teksten).

“Omdat het feest is, bieden we de bezoekers deze keer gratis koffie, thee, sap en iets lekkers aan. En we nodigen voor deze gelegenheid een aantal speciale gasten uit: de nieuwe burgemeester, de politieke partijen en sponsor Albert Heijn, die de lunch voor de vrijwilligers verzorgt”, aldus coördinator Marga Peters.

150411 RC-Logo-BredaTwee jaar geleden werden de eerste Repair Café’s in Breda opgestart op de locaties Gerardus Majella, Buurtsalon en iets later bij Werk aan de Wijk Biesdonk. Met de komst van de locaties Rozenkranskerk, Centrum Heksenwiel en Dobbelsteen staat de teller nu op zes. “De belangstelling voor het Repair Café is gegroeid, niet alleen onder degenen die elk dubbeltje moeten omdraaien! Vaak hoor je van mensen dat ze hun spullen uit milieu-overwegingen komen repareren”, aldus een woordvoerder. “Want er wordt te veel weggegooid wat nog gemaakt kan worden. In onze welvaartsmaatschappij zijn ‘we’ het repareren verleerd en hier kun je het weer leren van onze vrijwilligers. Zomaar komen kijken voor de gezelligheid mag uiteraard ook.”

Meer informatie is te vinden op http://repaircafe.nl en www.facebook.com/repairbreda. Wie meer wil weten over Tientjes Breda, kan contact opnemen met Karin Holthuis (voorzitter), email: [email protected]

 

Alle Repair Café’s in Breda

1e zaterdag

12:00-16:00u: Centrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2 (Haagse Beemden)
13:00-17:00u: Rozenkranskerk, Meidoornstraat 111 (Tuinzigt).

2e zaterdag

10:00-16:00u: Tientjes Breda, Het Rondeel, Kloosterlaan 14 (Centrum).

3e zaterdag

12:00-16:00u: Buurtsalon, Edisonplein 3 (Liniekwartier).

4e zaterdag

12:00-16:00u: Princenhage, ‘De Dobbelsteen’, Doelen 36.

laatste vrijdag

10.00-14.00u: Werk aan de Wijk, Namenstraat 62 (Biesdonk).

Het bericht Samen repareren bij Tientjes Breda – 100e Repair Café in Breda verscheen eerst op Tientjes Breda.

Bron: Tientjes Breda | Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden