Struyckenwijk grijpt naast prijs maar trots op nominatie NRP Gulden Feniks

image2

BREDA – De NRP Gulden Feniks prijzen voor 2015 zijn gistermiddag op de PROVADA uitgereikt aan de vier winnaars. De prijzen gingen dit jaar naar Bartókpark in Arnhem (Gebiedstransformatie), De Hallen Amsterdam (Transformatie), het Mauritshuis in Den Haag (Renovatie) en de Barbaraschool in Amsterdam (Low Budget, High Impact).

Gebiedstransformatie
Struyckenwijk in de wijk Heuvel in Breda was uit 16 inzendingen één van de drie genomineerden in de categorie Gebiedstransformatie. Het project De Ceuvel (Amsterdam) was ook genomineerd en Bartókpark (Arnhem) won. Ook al heeft Struyckenwijk niet gewonnen, toch zijn WonenBreburg en de NBU trots genomineerd te zijn. De transformatie van het plein draagt nu al bij aan de wijkontwikkeling in Heuvel en die gaat de komende jaren alleen nog maar verder samen met bewoners en professionals.

Over het project zegt de jury:
“Met de Struyckenwijk is een tamelijk leeg en winderig plein is aangegrepen om de winkelvoorzieningenstructuur van de wijk te verbeteren en woningen in het midden en middelhoge segment toe te voegen. De variatie in bevolkingsgroepen is daarmee verbeterd en de aantrekkelijkheid van het centrum van de wijk vergroot. Woningcorporatie WonenBreburg en marktpartij NBU hebben samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen en ook gedurende de crisisjaren samen dapper volgehouden.”

Over NRP Gulden Feniks
NRP reikt elk jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland: de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld. De prijzen worden toegekend in de categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie, Renovatie en de extra prijscategorie Low Budget, High Impact. NRP Gulden Feniks is met recht een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en gebouwen en gebieden te verduurzamen is immers enorm.

Meer informatie

Het bericht Struyckenwijk grijpt naast prijs maar trots op nominatie NRP Gulden Feniks verscheen eerst op Breda Woont.

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden