Tweede call Interreg Vlaanderen-Nederland

Interreg Vlaanderen-Nederland, het Europees programma waarmee grensoverschrijdende samenwerking wordt gestimuleerd aan de Vlaams-Nederlandse grens, lanceerde op 4 juni haar tweede oproep voor projecten. Het programma wil daarmee 27,5 miljoen euro investeren in Vlaams-Nederlandse projecten.

In november 2014 werd het Europese subsidieprogramma Interreg V Vlaanderen-Nederland gelanceerd. Via dit programma wordt de komende 7 jaar ruim 300 miljoen euro Europese, nationale en regionale gelden geïnvesteerd in Vlaams-Nederlandse projecten voor groei en innovatie, duurzame energie, milieu en werk. Op 4 juni lanceerde Interreg een tweede oproep voor projecten die zich vooral richt op de thema’s ‘innovatie’ en ‘milieu en hulpbronnen’, waarvoor respectievelijk 9,5 en 10 miljoen euro beschikbaar zijn. Voor de thema’s ‘energie’ en ‘arbeidsmarkt’ gaat het om respectievelijk 5 en 3 miljoen euro.

Meer informatie over het samenwerkingsprogramma en de teksten met betrekking tot oproep 2 kunt u terugvinden op de website www.grensregio.eu en op brabant.nl bij Europese programma’s en projecten.

Interreg V Vlaanderen-Nederland is een programma van de Europese Unie, gericht op de samenwerking aan de Vlaams-Nederlandse grens. Voor 2014-2020 voorziet de Europese Commissie ruim 152 miljoen euro vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), voor het programma. Dankzij cofinanciering van de beide regeringen, de betrokken provinciebesturen Limburg (NL), Noord-Brabant, Zeeland, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg (B), en een eigen bijdrage van projectpartners zal dit programma leiden tot een impuls van ruim 300 miljoen euro, vooral gericht op (groene) innovatie en dus duurzame groei. Voor meer informatie over het programma en de 69 projecten die in het vorige programma werden gerealiseerd zie www.grensregio.eu.

Het bericht Tweede call Interreg Vlaanderen-Nederland verscheen eerst op Stimulus.

Bron: Stimulus | Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden