Meer dan de helft van de Nederlanders is ‘flexitariër’

Foto: Voedingscentrum

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: ze eten drie of meer keren per week geen vlees. Daarnaast geeft twee derde van de Nederlanders aan veel te doen tegen voedselverspilling. Dat zijn een paar conclusies uit nieuw onderzoek van Motivaction, uitgevoerd in opdracht van het Voedingscentrum. 

55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten. Je kunt prima zonder vlees, als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen eet. Deze vervangers heb je als flexitariër of vegetariër nodig om voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen. 

Lees meer over gevarieerd vegetarisch eten

Kijken, ruiken en proeven

Twee derde van de Nederlanders zegt veel te doen aan het voorkomen van voedselverspilling. Zo wordt door veruit de meeste Nederlanders (84%) niet elk product weggegooid dat over de Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT) is. We kijken, ruiken en proeven om te bepalen of een product nog goed is.

Lees meer over houdbaarheid en goed bewaren 

Slim omgaan met kliekjes

En als er een restje over is, blijken Nederlanders zuinig: ruim 80% bewaart het in de koelkast of vriest het in. Slechts 3% bewaart een restje in de koelkast om het later alsnog weg te gooien.

Lees meer over koken met restjes en kliekjes

Lees meer over het onderzoek in de persmap

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden