Insectenbroodbeleg BUG ‘A’ SPREAD wint Bachelor’s Award 2015

Foto: Voedingscentrum

Studenten Voeding en Diëtetiek van de Haagse Hogeschool sleepten dit jaar de studentenprijs voor innovatieve voeding van het Voedingscentrum in de wacht. Volgens de jury is hun spread met meelwormenpoeder een duurzaam alternatief voor vleesbeleg. 


De winnende studenten met uiterst links directeur Voedingscentrum Gerda Feunekes

Tijdens hun pitch in Corpus Experience lieten de zes studenten van de Haagse school zien dat Nederlanders verrassend genoeg best openstaan voor een hapje insect. Hun idee BUG’A’SPREAD is een duurzaam geproduceerd smeersel van pompoen, citroensap, basilicum, Oosterse specerijen en dus zo’n 13% meelwormen.

Een uniek idee bovendien: er blijken nog geen broodspreads op de markt met insecten. Het product bevat 122 calorieën per 100 gram en is daarmee een voorkeursproduct. Een slim alternatief voor hartig beleg, dat vaak erg calorierijk is en niet zo duurzaam.

Op naar het supermarktschap?

Uitbundig blij ontvangen Susanne Drienhuizen, Martina de Haan, Evelien van der Heiden, Anita Hellemons, Floor Hendriks en Maartje Hommeles hun prijs. Allemaal doen ze de avondopleiding en dit is het twaalfde project dat ze samen hebben ontwikkeld. Hebben ze al lijntjes uitgegooid naar de industrie? “Nee, dat nog niet”, vertellen ze, “maar de website is geclaimd!”

Creatieve oplossingen

Ook dit jaar deden studenten van bijna alle foodgerelateerde opleidingen in Nederland mee. Zij stuurden in totaal dertig inzendingen in. De zeven beste mochten hun powerpitch houden tijdens een mini-symposium in Corpus Experience in Oegstgeest.

Andere inzendingen waren bijvoorbeeld Meat Green, een burger van 50% vlees en 50% groente voor de vleesminderende consument, en de Dutchie Dosa, een gevuld Indiaas platbrood vol vezels, groente, wat een prima lunchproduct zou zijn in bijvoorbeeld de sportkantine.

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden