Voetbalsters bij winst op Japan naar Spelen

VANCOUVER (Novum) – De Nederlandse voetbalsters spelen in de nacht van dinsdag op woensdag niet alleen voor een plek in de kwartfinales van het WK, maar ook voor een ticket naar de Olympische Spelen. Bij winst op wereldkampioen Japan verzekert Oranje zich van deelname aan het olympische voetbaltoernooi volgend jaar in Rio de Janeiro. Verlies betekent dat Nederland in het voorjaar met Zwitserland, Zweden en Noorwegen op een minitoernooi moet strijden om één ticket.

De beste drie Europese landen van het WK in Canada kwalificeren zich voor Rio. Van de zeven kwartfinalisten die al bekend zijn, komen er drie uit Europa: Duitsland, Frankrijk en Engeland. De Engelse vrouwen maken echter geen aanspraak op een olympisch ticket. Dat betekent dat Duitsland en Frankrijk al zeker zijn van olympische deelname, Oranje kan dat in de Nederlandse nacht van dinsdag op woensdag ook afdwingen in Vancouver.

Het bericht Voetbalsters bij winst op Japan naar Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden