Haartips van Coiffure Award-winnaar Bjorn van Gool

Bjorn van Gool op het podium.
Bjorn van Gool op het podium.
Foto: Coiffure Award

De 24-jarige Bjorn van Gool, werkzaam bij Yorimage by Vanessa in Breda, won dit jaar de Coiffure Award. Dé haarmodefotografiewedstrijd van Nederland. ‘’Een droom die uitkomt’’. Van Gool vertelt aan Vrouw.nieuws.nl over zijn overwinning en de haartrends voor deze zomer.

Schwarzkopf Professional en Vakmagazine Coiffure hebben in 1992 gezamenlijk de Coiffure Award opgezet. In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn.

Meer dan drieduizend inzendingen

Dit jaar waren er maar liefst 3.500 inzendingen. De prijs werd uitgereikt door Maik de Boer en Bastiaan van Schaik tijdens het Coiffure Award-gala, dat werd gepresenteerd door Johnny de Mol.

Droom die uitkomt

“Het was een super ervaring om mee te doen. Toen ik hoorde dat ik genomineerd was, hoopte ik natuurlijk dat ik ook nog zou winnen. Uiteindelijk won in de Consumer Award. Ik was blij en verrast, want ik had het totaal niet verwacht. Dit voelde als een begin van mijn droom die nu uitkomt,” vertelt Van Gool. Van Gool werkte samen met goede modellen, een goede fotograaf, visagist en stylist. ‘’Ik wilde mijn eigen stijl uitbeelden door middel van het modebeeld van nu, een goede kleurtechniek en veel volume in het kapsel. We zijn als team tot de werkelijke foto’s gekomen wat ik in mijn hoofd had.’’

Zomertrends

Tot slot geeft de winnaar ook nog tips voor de beste kapsels voor aankomende zomer. ‘’We gaan veel zwoele kapsels zien. Sexy beach waves zijn het helemaal dit jaar, maar ook kapsels met veel volume en mooie kleurtechnieken als babylight, balayage, grannyhair, icey blond en strawberry copper blonde tinten.’’ Volgens van Gool mag er ook uitgepakt worden met haaraccessoires. ‘’Cornrows zijn deze zomer hot. Dit zijn één of meerdere verschillende vlechten in het haar.’’


Lees ook:

Het bericht Haartips van Coiffure Award winnaar Bjorn van Gool verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen