Vliegende start voor KDV Terheijden

Foto: De Wijde Wereld Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Wijde Wereld in Terheijden heeft een vliegende start gemaakt. Sinds de opening half maart hebben zich al meer dan 15 kinderen ingeschreven bij het kinderdagverblijf in Terheijden.

“Elke week starten er weer nieuwe kindjes” aldus eigenaresse Ankie van Es, “dit had ik niet durven dromen”. De Wijde Wereld is een kruising tussen een gastouder en een kinderdagverblijf. “We hebben met onze eigen huiskamer, atelier, open keuken en moestuin de huiselijke sfeer van een gastouder. Daarbij bieden we een duidelijke pedagogische visie, waarin het kind centraal staat”, vertelt Van Es, zelf moeder van twee kinderen.

Op zoek naar rust

“Kinderen gaan zich pas ontwikkelen als ze zich thuis voelen. Daarom werken we bij De Wijde Wereld met één kleine groep van maximaal tien kinderen. Dat geeft rust. En ik merk dat veel ouders daar naar opzoek zijn.”

In de voormalige bakkerij aan de Hoofdstraat in Terheijden is een schitterend nieuw kinderdagverblijf ingericht. De vorige twee kinderdagverblijven op dezelfde locatie gingen failliet. Dat zorgt soms voor wat twijfel bij ouders, merkt Van Es. “Ze zijn wat terughoudend, omdat ze zich afvragen of we wel blijven bestaan. Maar dat is nergens voor nodig” vertelt de Zevenbergse. “Het loopt boven verwachting. En op donderdag en vrijdag zitten we al bijna vol.” Zo vol zelfs, dat er een extra pedagogisch medewerkster start. “Femke Selders komt samen met mij op de groep werken. Een extra vast gezicht voor de kindjes, waardoor we nog meer mogelijkheden hebben om met de kinderen de wereld te ontdekken”.

Eigen visie

“Mijn droom is uitgekomen”, vertelt Van Es, die zelf al 12 jaar actief was binnen de kinderopvang. “Om vanuit mijn eigen visie een kinderdagverblijf te runnen is geweldig. Ik hoor van ouders dat hun kinderen staan te poppelen om naar De Wijde Wereld te komen. Een mooier compliment is er niet.”

De Wijde Wereld is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Elke dag wordt een warme biologische maaltijd aangeboden. Ouders zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met eigenaresse Ankie van Es via 06 – 523 34 094.Meer informatie is ook te vinden op www.kinderopvangterheijden.nl.

Kinderen bij De Wijde Wereld Kinderopvang

Over De Wijde Wereld

De Wijde Wereld is een kinderdagverblijf zonder winstoogmerk met in Terheijden (Noord-Brabant). De Wijde Wereld werkt met kleine groepen van maximaal 10 kinderen. Rust, warmte en geborgenheid staan bij De Wijde Wereld centraal. In de pedagogische visie en dagelijkse praktijk staat het kind centraal. Hierbinnen wordt gewerkt vanuit respect voor de natuur en de maatschappij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen