Hudson’s Bay in De Barones

Foto: Hudson's Bay

Waar voorheen de V&D zat, opent Hudson’s Bay in september 2017 haar deuren. Een warenhuis van 16.660 m2 verdeeld over vijf verdiepingen.

Hudson’s Bay Company (“HBC”) is verheugd haar eerste vier winkellocaties in Nederland te kunnen onthullen. Zoals HBC op 17 mei jl. bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

Warenhuis in het centrum van Breda

Winkelcentrum De Barones heeft een centrale ligging in het winkelhart van Breda. De vestiging van Hudson’s Bay van 16.660 m2 wordt verdeeld over vijf verdiepingen met entrees vanuit De Barones en de Karrestraat. Kroonenberg Groep legt op dit moment de laatste hand aan de herontwikkeling van De Barones. In het winkelcentrum zijn de winkelruimtes op de eerste etage gekoppeld aan de begane grond, waardoor grotere units ontstaan achter imposante winkelfronten. Het zal aan een paar honderd mensen werk gaan bieden.

Overige warenhuizen

De overe drie warenhuizen van Hudson’s Bay worden gevestigd in het gebouw De Vleeshal en aan Rokin 21 en 49 in Amsterdam en aan de Heuvelstraat 33 in het centrum van Tilburg. De eerste winkel van Saks OFF 5TH opent zijn deuren in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Opwindende winkelbeleving

“We zijn overweldigd door de steun voor HBC in Nederland sinds we vorige week onze entree op de markt aankondigden. Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die het team heeft geboekt bij het veiligstellen van onze eerste vier winkels op A-locaties. We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten. We kijken ernaar uit om de Nederlandse klant kennis te laten maken met onze opwindende winkelbeleving door onze plannen om tot 20 winkels in de komende twee jaar te verwezenlijken.”, aldus Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC.

Over Hudson’s Bay Company

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. Het succes is gebaseerd op een formule die een combinatie biedt van sturen op de prestaties van kwalitatief hoogwaardige vestigingen, een all-channel aanbod van fysiek en online, het realiseren van de waarde van vastgoedbezit en groei door acquisities. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. De portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden