Samen voedselverspilling tegengaan met koelkast van Curio koelkast in centrum Breda

dec 01 2021, 16:28 Nieuws
curio koelkast
Net als in veel restaurants en horecagelegenheden is het ook voor het bedrijfsrestaurant van de gemeente Breda een puzzel hoeveel voedsel er ingekocht moet worden.
Het is niet altijd duidelijk hoeveel mensen er komen lunchen. En hebben ze vandaag zin in groentesoep of toch liever een broodje kaas? En ondanks dat de gemeente de afgelopen jaren zich al heeft ingezet om voedselverspilling tegen te gaan is dit niet altijd te vermijden. Om het dan toch een goede bestemming te geven heeft de gemeente Breda besloten het voedsel dat niet langer bewaard kan worden naar de koelkast van Curio Hotelschool Breda te brengen.
Arjen van Drunen: “ Er zijn de afgelopen jaren al grote stappen gezet om voedselverspilling te voorkomen. Daardoor kunnen we niet iedere dag iets in de koelkast zetten. Maar ik ben blij dat we het initiatief van Curio toch kunnen ondersteunen op de momenten dat we wel iets over hebben. Als iedereen een steentje bijdraagt, hoe klein ook, dan maken we samen grote stappen. En kunnen ook Bredanaars die het wellicht anders niet kunnen betalen, gezonde voeding eten .”
The Fridge
De koelkast is een idee van mbo-studenten van de horeca-opleiding van Curio Hotelschool Breda. Een leuk en nuttig, maar vooral duurzaam fenomeen uit het buitenland. De koelkast is op maandag 1 november in gebruik genomen. Sindsdien is de koelkast op schooldagen van 10.00 tot 16.00 uur te vinden bij de Curio hotelschool aan de Markendaalseweg 35 in Breda. Iedereen die voedsel over heeft of juist behoefte heeft aan eten kan hier iets inzetten of uitpakken.