Word vrijwillig consulent dementie/NAH bij StiB

Foto: StiB

Een ziekte als dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft een grote impact op iemands leven. Niet meer kunnen functioneren als voorheen, heeft veel gevolgen. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de mantelzorgers. Om deze zo goed mogelijk te ondersteunen is Steunpunt informele zorg Breda (StiB) op zoek naar een vrijwillig consulent dementie/NAH.

Je geeft mensen met dementie/NAH en hun mantelzorgers de ondersteuning die het beste bij hen past, informeert en adviseert ze waar mogelijk.

Mantelzorg
Veel mensen zorgen langdurig voor een ander. Dat heet mantelzorg. Voor mantelzorg kies je vaak niet. Het overkomt je, omdat je een band met iemand hebt. Mantelzorg kan een zware belasting zijn. Vrijwilligers van StiB nemen tijdelijk de zorg thuis over, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Vrijwillig consulenten bezoeken mensen die een aanvraag hebben ingediend voor begeleiding. Je ondersteunt, adviseert hen en helpt mantelzorgers de zorg zo goed mogelijk vorm te geven. Daarbij speelt het netwerk vaak een grote rol. In overleg ondersteun je de coördinator tijdens cursussen en bijeenkomsten die voor mantelzorgers door StiB worden georganiseerd. Naast de cliëntgebonden werkzaamheden voer je een aantal administratieve taken uit, zoals verslaglegging en rapportage en ben je aanwezig bij overleggen. Je takenpakket en verantwoordelijkheden binnen het team kunnen naar wens worden uitgebreid. Je werkzaamheden voer je uit onder supervisie van de coördinator dementie/NAH van StiB.

Meer informatie & aanmelden
Heb je interesse in deze vacature of een andere interessante vrijwilligersfunctie? Dan kun je contact opnemen via 076 – 750 32 00 of [email protected]. Of kijk voor meer informatie op www.stib-breda.nl.

Reacties