Definitief ontwerp voor nieuwbouw dak- en thuislozen aan de Slingerweg

Foto: Gemeente Breda

Burgemeester en wethouders van Breda hebben vandaag het definitief ontwerp van de Doorstroomvoorziening – het gebouw voor de tijdelijke opvang van dak- en thuislozen – goedgekeurd. De Doorstroomvoorziening is een van de opvangaccommodaties voor dak- en thuislozen in onze regio.

Het nieuwe gebouw is beter geschikt om dak- en thuislozen te ondersteunen bij hun weg naar herstel, zo laat de gemeente weten. Er is meer rust en ruimte voor iedereen. Hierdoor kunnen mensen op kracht komen en sneller stappen naar herstel zetten. Het nieuwe gebouw komt terug op dezelfde plek aan de Slingerweg en krijgt een meer open karakter. Het gebouw heeft ruimte voor veertig mensen.

Veilig op adem komen
Wethouder Miriam Haagh: “De Doorstroomvoorziening was verouderd en de technische staat was matig. Ook de inrichting sloot niet meer aan bij de wijze waarop we dak- en thuislozen willen ondersteunen. Voortaan geen stapelbedden in een slaapzaal meer, maar kamers voor 1 of 2 personen. Het nieuwe gebouw wordt daardoor een plek waar mensen veilig even op adem kunnen komen. Samen met de beschikbare hulp en ondersteuning kunnen ze dan onderzoeken wat de volgende stap kan zijn naar een leven dat stabieler is dan op straat.”

Doelmatig en duurzaam
Eind 2019 stelde de gemeenteraad van Breda financiële middelen beschikbaar voor nieuwbouw van de Doorstroomvoorziening. Vervolgens is gewerkt aan een ontwerp voor een doelmatig, duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Begin april is de Doorstroomvoorziening in afwachting van de nieuwbouw verhuisd naar een tijdelijke opvanglocatie aan de Riethil. Direct daarna zijn de voorbereidingen en sloopwerkwerkzaamheden aan de Slingerweg gestart. De eerste paal van het nieuwe gebouw gaat naar verwachting over enkele maanden de grond in. Halverwege 2022 zou het nieuwe pand klaar moeten zijn voor gebruik.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden