Oudere NAC-fans ontmoeten elkaar bij Football Memories

Foto: NAC Breda

Oudere NAC-fans kunnen voetbalherinneringen aan de clubgeschiedenis ophalen in het project Football Memories. Senioren die veel thuis zitten, en nog weinig sociale contacten hebben, praten op bijeenkomsten over hun favoriete club in het Rat Verlegh Stadion. NAC Breda organiseert dit initiatief samen met verschillende zorgaanbieders.

Herinneringen ophalen
Twee keer per week komen de senioren naar het stadion om naar foto’s, krantenartikelen en videofragmenten te kijken die herinneringen oproepen aan het NAC van vroeger. Vooral dementerende personen en senioren met weinig sociale contacten doen mee, om hun eigen ervaringen levend te houden. Vanaf 1 september start het project als een pilot van een half jaar, waar ongeveer tien deelnemers aan meedoen. NAC Breda hoopt bij een succes meer ouderen uit meerdere gemeentes uit te kunnen nodigen in 2022.

Rol spelen
Football Memories wordt mogelijk gemaakt door NAC Maatschappelijk, terwijl naar deelnemers is gezocht door zorgorganisaties als Surplus, Thuishulp Breda, Thebe, Home Instead Zorg, Zorg voor Elkaar en Dementienetwerk Breda. Het is dus niet mogelijk om zelf ouderen aan te melden. Wel roept de Bredase voetbalclub vrijwilligers en organisaties op zich te melden. Zij kunnen dan een rol spelen in het mogelijke succes van het project.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden