Coronabesmettingen in West-Brabant dalen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er zijn in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op woensdag 105 coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Daaruit blijkt dat de daling van het aantal coronabesmetting sinds half juli zich voortzet. Het risiconiveau in West-Brabant is volgens het RIVM nog steeds ‘ernstig’.

Lokale stijging
Op dit moment zijn er in Breda 30 positieve testen met het coronavirus gemeld. Er is lokaal een lichte stijging te zien, omdat het gemiddelde aantal gemelde besmettingen de afgelopen week op 27.

Etten-Leur
De cijfers van Etten-Leur laten juist weer zien dat de dalende trend niet is doorbroken. Daar zijn gemiddeld 4 besmettingen gemeld op woensdag, wat onder het weekgemiddelde ligt (5). Bij alle gemeenten gaat het om relatief lage cijfers, zeker vergeleken met de maand ervoor.

Roosendaal
In Roosendaal werden woensdag 11 positieve coronatesten gemeld. Dat is een iets hoger gemiddelde dan dat van de afgelopen zeven dagen, dat op 9 ligt. De grote piek van coronabesmettingen in juli lijkt wel achter de rug.

Drimmelen
Ook van andere West-Brabantse gemeenten zijn er nieuwe waarden binnengekomen. Zo is in Drimmelen ook een lichte stijging te zien: daar staat het aantal gemelde coronagevallen op 3, terwijl het weekgemiddelde 1 is.

Data-storing
De corona-teststraten van het RIVM kampten vandaag met een datastoring, waardoor niet alle cijfers goed zijn doorgekomen. Daardoor kan het zijn dat de cijfers die worden gemeld iets lager zijn dan in werkelijkheid het geval is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden