Postcode Loterij schenkt 500.000 euro om jongeren perspectief te geven na corona

Foto: youngimpact.nl

Juist nu is het belangrijk om jongeren perspectief te bieden en te helpen de draad weer op te pakken.

Vorig jaar publiceerde Stichting Kinderpostzegels een rapport waaruit blijkt dat jongeren nog nauwelijks positieve gevoelens ervaren. Hierdoor vinden ze hun leven minder leuk en wordt hun mentaal welzijn geschaad. Young Impact is een jongerenorganisatie die jongeren helpt een positieve impact te maken. De organisatie gelooft dat iedere jongere nú al het verschil kan maken met zijn of haar talent. Daarom reist Young Impact heel Nederland door om jongeren in actie te laten komen voor de thema’s klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid. Eenmalig of blijvend. Met een groot of klein initiatief. De Postcode Loterij steunt de organisatie met een schenking van 500.000 euro, waarmee Young Impact honderden extra jongeren kan helpen.

Steun voor jongeren
Via vooruitstrevende inspiratie- en activatie programma’s voor scholen en organisaties biedt Young Impact hulp aan jongeren. De jongeren bepalen zelf hoe ze impact maken. Ze ontdekken ze hun talenten, wat ze belangrijk vinden en komen ze in actie voor de wereld. Door deze positieve impact voelen jongeren dat zij ertoe doen en dat ze nu al het verschil kunnen maken. Dat levert ze niet alleen een goed gevoel op, ook ontwikkelen ze skills die mooi staan op hun cv. Iedere jongere in Nederland kan zich bij Young Impact aansluiten om positieve impact te maken.

Samen voor meer impact
Gelukkig staat Young Impact hier niet alleen voor. De Postcode Loterij doet namelijk een schenking van 500.000 euro aan de stichting, zodat zij zoveel mogelijk jongeren kan helpen een positieve impact te maken. Dorine Manson, managing director van de Postcode Loterij: “Young Impact geeft jongeren de kans hun eigen talenten te ontdekken en daarmee de wereld positief te beïnvloeden. Een missie waar wij vanuit de Postcode Loterij volledig achter staan. Met onze bijdrage kan Young Impact nog meer jongeren bereiken met hun impactvolle programma’s. Hiervoor zijn wij onze deelnemers erg dankbaar.”

Young Impact gelooft in samen doen. Met verschillende partners werken ze aan de missie om in 2025 1 miljoen jongeren in actie te krijgen. Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Ik geloof sterk dat jongeren nú al het verschil maken en elke actie en ieder initiatief telt. Het is fantastisch dat de Postcode Loterij hier een bijdrage aan levert. Dit stelt ons in staat nog honderden jongeren ons programma aan te bieden, te helpen en perspectief te bieden.”

Shanayla besefte dankzij Young Impact dat ze het verschil kan maken

Shanayla is een jongere die via een Young Impact workshop in actie is gekomen. De organisatie heeft geholpen haar actie zo groot mogelijk uit te voeren. Shanayla wil één ding bereiken: gelijke kansen voor iedereen. Zo organiseerde ze al twee keer een actie om meisjes in de kinderprostitutie te bevrijden en een kans te geven op goed onderwijs. Voor haar ongeremde inzet won ze in 2019 de Young Impact Award: “Het winnen van een award is een bevestiging dat ik dit werk voor altijd wil doen: jongeren inspireren en laten zien dat zij hun droom kunnen bereiken. Ik heb een ontzettend moeilijke jeugd gehad; ik kampte met depressies en zat niet lekker in mijn vel. Daar ben ik gelukkig goed uitgekomen. Het winnen van een Young Impact Award was echt het bewijs dat ik het verschil kan maken!”

Ook partner van Young Impact worden of een bijdrage leveren?
NEEM CONTACT OP

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen