Bijna 40 procent van de Brabanders investeerde in verduurzamen woning

Foto: PixaBay

Inwoners van de provincie Noord-Brabant zijn de afgelopen maanden massaal aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning.

Bijna 40 procent van de Brabanders investeerde in zonnepanelen, een warmtepomp en/of betere isolatie als reactie op de toegenomen energiekosten. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Wizard. Aan het onderzoek deden in totaal tweeduizend Nederlanders mee.

 

Met 39,2 procent scoort Noord-Brabant in het onderzoek van Zonneplan rond het landelijk gemiddelde van 39,6 procent. Met name zonnepanelen zijn in Noord-Brabant erg in trek.

De thermostaat lager

Uiteraard zijn er ook andere manieren om energiekosten te besparen, die geen financiƫle investering vergen. De voornaamste is het lager zetten van de thermostaat, waardoor je je gasverbruik kunt terugdringen. Ruim 60 procent van de Brabanders gaf in het onderzoek van Zonneplan aan dit gedaan te hebben. Daarmee scoort Noord-Brabant boven het landelijk gemiddelde van 58 procent.

Daarnaast geeft 44 procent van de inwoners van Noord-Brabant aan gas te besparen doordat zij korter zijn gaan douchen. Landelijk gezien doet 46,5 procent dit inmiddels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen